1. Okulu niçin tercih etmelidir.
-Okulumuz Yakutiye bölgesinin en nezih okullarından biridir.
-Okulumuz merkezi yerde olduğundan ulaşımı kolaydır.
-Okulumuzda öğrenci servisi olduğundan sıkıntı yaşamazsınız.
-Okulumuzun eğitim kadrosu tecrübelidir ve yeterli sayıda olduğu için dersler boş geçmez.
-Rehberlik servisimiz sayesinde Disiplin olayları yok denecek kadar az ve önemsiz konulardan oluşmaktadır.
-Atölye ve Laboratuvarlarımız gerekli donanıma sahip olduğundan derslerimiz verimli geçer.
-Normal eğitim olduğundan giriş çıkış saatleri öğrencileri yormaz
Yiyecek ve içecek hizmetleri otel, restoran, kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları, ulaştırma araçlarının (gemi, uçak, tren gibi) mutfakları ve servis hizmetleri vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek ve içeceklerin servise hazır hâle getirilip konuklara sunulduğu hizmet alanıdır.
Yiyecek içecek hizmetleri alanından mezun olduktan sonra "Yükseköğretim Kurumları Sınavında" (YKS) başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Mezun olan öğrencilerin ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.
1. YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI HAKKINDA BİLGİLER
Otel, restoran, kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları, ulaştırma araçlarının (gemi, uçak, tren gibi) mutfakları ve servis hizmetleri vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek ve içeceklerin servise hazır hâle getirilip konuklara sunulduğu hizmet alanıdır. Alanımızda yeterlilik kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilmektedir.
ALANA AİT DALLAR
1. Aşçılık
2. Pasta ve Tatlı Yapımı
3. Servis
4. Hosteslik
*** Okulumuzda şu anda AŞÇILIK dalında eğitim verilmektedir.
ALAN DERSLERİ
(Kalın punto dersler okulumuzda verilen derslerdir)
Mesleki Gelişim
Temel Yiyecek Üretimi
Servis Hazırlıkları
Mesleki Yabancı Dil
İşletmelerde Mesleki Eğitim
Mutfak Uygulamaları
Türk Mutfağı Yemekleri
Hamur Ürünleri
Tatlı Yapım Teknikleri
Açık Büfe
Temel Hamur Teknikleri
Pasta Yapım Teknikleri
Pastane Organizasyonu
Yiyecek Servisi
Konuk Masasında Servis
Yemek Gruplarının Servisi
İçecek Servisi
Uçuş Öncesi Ve Sonrası İşlemler
Hava Yolu Ulaşımı
Otobüs/Tren Hostesliği
Yolcularla İletişim
Fuar/Kongre Hostesliği
AŞÇILIK DALI
Aşçılık mesleğinin yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır, bu yeterliklere sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Okulumu da bir adet mutfak atölyesi ve bir adet servis salonu bulunmaktadır. Mutfak Atölyemiz de derslerimizi bire bir uygulama yaparak işliyoruz. Sınavlarımızın çoğu uygulamalı olarak gerçekleşip, tariflerin yapımı ve lezzeti değerlendiriliyor.
AŞÇILIK DALI HAFTALIK DERS PROGRAMI
10. Sınıf (6 Saat) Temel Yiyecek Üretimi Dersi
10. Sınıf (4 Saat) Servis Hazırlıkları Dersi
10.Sınıf (4 Saat) Mesleki Yabancı Dil
11. Sınıf (5 Saat) Türk Mutfağı Yemekleri Dersi
11. Sınıf (7 Saat) Mutfak Uygulamaları Dersi
11. Sınıf (3 Saat)Hamur Ürünleri Dersi
11. Sınıf(3 Saat) Tatlı Yapım Teknikleri Dersi
12. Sınıf (2 Saat) Açık Büfe Dersi
12. Sınıf( 24 Saat) İşletmede Beceri Eğitim Dersi -Staj