T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZURUM / YAKUTİYE - Hamidiye Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı tanıtım bilgilerimiz

Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı tanıtım bilgilerimiz

1.      Okulu niçin tercih etmelidir.

-Okulumuz Yakutiye bölgesinin en nezih okullarından biridir.

-Okulumuz merkezi yerde olduğundan ulaşımı kolaydır.

-Okulumuzda öğrenci servisi olduğundan sıkıntı yaşamazsınız.

-Okulumuzun eğitim kadrosu tecrübelidir ve yeterli sayıda olduğu için dersler boş geçmez.

-Rehberlik servisimiz sayesinde Disiplin olayları yok denecek kadar az ve önemsiz konulardan oluşmaktadır.

-Atölye ve Laboratuvarlarımız gerekli donanıma sahip olduğundan derslerimiz verimli geçer.

 

-Normal eğitim olduğundan giriş çıkış saatleri öğrencileri yormaz

Yiyecek ve içecek hizmetleri otel, restoran, kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları, ulaştırma araçlarının (gemi, uçak, tren gibi) mutfakları ve servis hizmetleri vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek ve içeceklerin servise hazır hâle getirilip konuklara sunulduğu hizmet alanıdır.

Yiyecek içecek hizmetleri alanından mezun olduktan sonra "Yükseköğretim Kurumları Sınavında" (YKS) başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Mezun olan öğrencilerin ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.

1.      YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI  HAKKINDA BİLGİLER

Otel, restoran, kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları, ulaştırma araçlarının (gemi, uçak, tren gibi) mutfakları ve servis hizmetleri vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek ve içeceklerin servise hazır hâle getirilip konuklara sunulduğu hizmet alanıdır. Alanımızda yeterlilik kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilmektedir.

 

ALANA AİT DALLAR

1. Aşçılık

2. Pasta ve Tatlı Yapımı

3. Servis

4. Hosteslik

*** Okulumuzda şu anda AŞÇILIK dalında eğitim verilmektedir.

 

 

ALAN DERSLERİ
(Kalın punto dersler okulumuzda verilen derslerdir)

Mesleki Gelişim       

Temel Yiyecek Üretimi       

Servis Hazırlıkları   

Mesleki Yabancı Dil            

İşletmelerde Mesleki Eğitim           

Mutfak Uygulamaları         

Türk Mutfağı Yemekleri    

Hamur Ürünleri      

Tatlı Yapım Teknikleri       

Açık Büfe     

Temel Hamur Teknikleri

Pasta Yapım Teknikleri 

Pastane Organizasyonu         

Yiyecek Servisi         

Konuk Masasında Servis      

Yemek Gruplarının Servisi   

İçecek Servisi            

Uçuş Öncesi Ve Sonrası İşlemler

 Hava Yolu Ulaşımı  

Otobüs/Tren Hostesliği         

Yolcularla İletişim     

Fuar/Kongre Hostesliği

 

AŞÇILIK DALI

            Aşçılık mesleğinin yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır, bu yeterliklere sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

            Okulumu da bir adet mutfak atölyesi ve bir adet servis salonu bulunmaktadır. Mutfak Atölyemiz de derslerimizi  bire bir uygulama yaparak işliyoruz. Sınavlarımızın çoğu uygulamalı olarak gerçekleşip, tariflerin yapımı ve lezzeti değerlendiriliyor.

 

AŞÇILIK DALI HAFTALIK DERS PROGRAMI

10. Sınıf (6 Saat) Temel Yiyecek Üretimi  Dersi 

 10. Sınıf (4 Saat) Servis Hazırlıkları Dersi

 10.Sınıf (4 Saat) Mesleki Yabancı Dil        

11. Sınıf (5 Saat) Türk Mutfağı Yemekleri Dersi

11. Sınıf (7 Saat) Mutfak Uygulamaları Dersi

11. Sınıf (3 Saat)Hamur Ürünleri Dersi

11. Sınıf(3 Saat) Tatlı Yapım Teknikleri Dersi

12. Sınıf (2 Saat) Açık Büfe Dersi

 

12. Sınıf( 24 Saat) İşletmede Beceri Eğitim Dersi -Staj

10-06-2020

 

13-07-202113-07-202113-07-202128-11-201728-11-201728-11-201728-11-201728-11-2017

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.06.2020 - Güncelleme: 06.09.2023 09:02 - Görüntülenme: 1295
  Beğen | 9  kişi beğendi